Categories: General
      Date: dec 31, 2014
     Title: LE MANS....SPA... NURBURGRING. 24 - UURSRACE VOOR DASPE RACING?

{cms_selflink page='19'}


....Endurance racen betekent ook in het donker rijden....
 
Foto: Thomas Bakker
Endurance racen ofwel lange afstandsraces, een bekend fenomeen dat vele klassiekers telt zoals de 24 uur van Le Mans, Daytona en Spa.
Davey begon zijn autosport carrière na het karten in de Endurance racerij. Nee, geen 24 uur Le Mans, maar wel 4- 6- 8- en 12 uurs races. Zowel Nationaal als Internationaal.
Na drie seizoenen sprintraces in de E30 Cup, wacht er wellicht een  comeback met een nieuwe uitdaging in deze discipline op hem. Een 24 uurs race!!
De stichting DNRT, onder wiens vlag wij aan races deelnemen, heeft voor 2015 de Endurance klasse nieuw leven ingeblazen. De races bestaan uit zes- twaalf- en last but not least,  een heuse vierentwintig uurs race!

Deze laatste vindt plaats op het circuit van Ochsersleben in Duitsland! Een ware slijtageslag, waarin Daspe Racing een nieuwe uitdaging ziet!
Naast een nieuwe uitdaging, zit er voor ons ook aan financiele zijde een positieve kant aan de deelname in deze klasse.  Er wordt gereden met meerdere rijders per team, waardoor de kosten verdeeld worden. Hiermee worden de racekosten voor Daspe Racing en daarmee de sponsoring, beter betaalbaar.
Met verwachte startvelden van meer dan vijftig auto`s, moet de klasse bovendien een spektakel van de eerste orde worden!!.
Momenteel zijn wij druk bezig de mogelijkheden te bekijken, zoals o.a. rijders benaderen die in onze optiek geschikt zijn voor deze discipline.
Binnenkort hopen wij meer info naar buiten te kunnen brengen!!

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ASECA AUTOMOTIVE!