SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

06-04-12

PROBLEEMLOZE EERSTE TRAINING MET BMW E30


Nieuws

......Davey heeft vertrouwen in de auto.....

 

De eerste trainingsdag met de E30 BMW zit erop.
Afgelopen donderdag 5 april, heeft Davey de eerste meters met de auto op Circuitpark Zandvoort gemaakt. Best vreemd zo,n eerste keer waarbij je zelf het heft in handen hebt. Klinkt leuk en is het ook, maar betekent niets meer of minder dat je nu alles zelf moet regelen. Zorgen dat je een zorgvuldig samengestelde checklist afwerkt met alle dingen die van essentieel belang zijn voor die dag, zorgen dat de papierwinkel in orde is. Alles bij elkaar best veel werk. Maar dat is nu éénmaal ook onderdeel van de sport.
Was bij de Seat alles op Arrive & Drive basis, [gewoon zorgen dat je je kleding en jezelf meeneemt de rest wordt geregeld!] hier moet je zelf aan alles denken en alles zelf regelen. Intensieve job, maar bovenal verschrikkelijk leuk!!

Na de auto bij Garage De Marken op de oprijwagen te hebben gezet, ging het richting circuit. En daar was het druk, héél druk. De trainingen voor de paasraces waren in volle gang en dat betekent dat er "nogal wat verkeer” op het circuit aanwezig was. Auto afgeladen, laatste check uitgevoerd, gordels nog  even goed afgesteld en Dave kon zijn eerste meters maken. En dat ging goed, boven verwachting eigenlijk! Belangrijkste van deze training, was het wennen aan de auto. De E30 is een compleet andere auto dan de Seat [waar hij aan gewend was] natuurlijk.  Voor- ipv achterwielaandrijving en nog stugger geveerd. Na enkele ronden rustig de auto te hebben “gevoeld”, kwam het tempo er goed in en kon hij o.a. met de aanwezige Suzuki Swifts lekker meekomen. In de eerste sessie [we reden er totaal twee van anderhalf uur] had Dave wat last van de voorkant. Deze had zin had om in met name linkerbochten weg te dribbelen. Niet zo verwonderlijk want het zonnetje was er inmiddels bij, waardoor de baantemperatuur  en daarmee de bandenspanning, beiden opliepen.

Na de bandenspanning voor de tweede sessie te hebben verandert ging het een stuk beter. Toch maar even gaan klokken en tot mijn verbazing ging er gelijk 5 seconden ten opzichte van de eerste sessie vanaf. Zonder echt op de pedalen te hebben gestaan, zette Dave een 2.11 op de klokken. Voor zo,n eerste kennismaking in het ook nog drukke "paasverkeer", niet verkeerd. Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel, want er moet uiteindelijk een 2.07 of sneller uit deze auto te halen zijn. Belangrijkste van deze dag was dat Dave bij de tweede sessie al vertrouwen in de auto had en dat is een goed teken! Dan kun je en durf je ook harder te gaan. Met nog  wat veranderingen aan de afstellingen, gaan wij vol vertrouwen de volgende training en de eerste race tegemoet!
Binnenkort de previeuw van de eerste race. Deze wordt gehouden op 14 april a.s. op Circuitpark Zandvoort.

Klik HIER voor foto`s van de trainingsdag!

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: