SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

03-12-11

BEZOEK SAKER FABRIEK EN TESTDATUM


Nieuws


De Assemblage afd.

 

In onze zoektocht naar een passende raceklasse voor volgend jaar, hebben wij woensdag 30 november een bezoek gebracht aan de Saker fabriek in Etten–Leur.
Nou hadden wij hier redelijk wat van verwacht, maar wat wij  aantroffen was voor vaderlandse racebegrippen on-Nederlands te noemen.

Bij binnenkomst in de showroom werden we warm onthaald door Jeroen Flipsen. Hij nam ons mee naar de, ja hoe zal ik het noemen, ontvangstruimte. Dit is een  gezellige op een erg net bruin café lijkende ruimte, compleet met bar en tap. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de Fam. Meijer van Meijer Beheer BV [ Horeca Exploitatie en Vastgoed] in hetzelfde pand huizen.  Afgezien van het feit dat zijzelf ook fanatieke en succesvolle Saker rijders zijn [Gerrit en Rudolf Meijer zijn dit jaar kampioen geworden! ] , zijn zij ook zakelijk nauw betrokken bij het hele Sakergebeuren. Na de koffie en een [hernieuwde] kennismaking met Algemeen Directeur Herbert Boender, werd het tijd voor een rondleiding door het pand........Brandschone hal......

Ik noemde Saker in de intro van dit stukje on-Nederlands en dat is het ook. Vanuit het cafe betraden wij eerst de enorme [brandschone!] hal, waar meerdere Sakers klaar staan voor assemblage. In de hal zijn meerdere separate werkplaatsen met ruimte voor één auto. Hier werd o.a. druk gesleuteld aan auto`s die tijdens de imProvia Saker World Final race, bij  een nogal heftig startongeval betrokken waren. Overigens werd daarbij weer duidelijk hoe sterk de Sakers zijn, niemand raakte gewond bij deze massacrash!


De Saker RapX

Vanuit de hal de trap op lopend hadden we een mooi overzicht over de hal. Hierna belanden we in de magazijnruimtes met o.a. motoren, versnellingsbakken, ruiten en heel, heel veel andere onderdelen. Eenmaal weer beneden [wij dachten toen alles al gezien te hebben aan onderdelen] kwamen we in een volgende hal waar ongeveer zo,n 14 complete body`s ,[als een in onze  ogen prettig soort wandversiering....] netjes opgestapeld tegen de muur geparkeerd stonden.


....prettig ogende wandversiering....

Toen wij, na afscheid van Herbert en Jeroen te hebben genomen, buiten stonden, konden we niet anders dan onder de indruk van dit bezoek zijn. Wij zijn dan ook nog meer enthousiast geworden over deze raceauto Pur-Sang!
Kortom, daar bij Saker in Etten-Leur hebben ze de boel goed voor elkaar!!

Tot slot kunnen wij u meedelen dat de aangekondigde Sakertest op Circuitpark Zandvoort plaats vindt op 12 december a.s. Zin om een kijkje te komen nemen?  U bent van harte welkom!

Met vriendelijke Racegroet,

Davey & Hans          

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: