SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

15-10-11

5-UURS RACE SPA: BRONWATER BIJ- EN PUNTEN AANGEVULD...Wist u dat de bekende bronnen van Spa al eeuwen geleden uit regenwater zijn ontstaan en deze met grote regelmaat worden aangevuld? In het weekend van 8 en 9 oktober is het niveau ervan ook weer stevig op peil gebracht. En laat nou juist in dat weekend het Endurance-Circus op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps in België neerstrijken....!.

Zoals vaak op Spa, werd ook dit weekend dus met veel hemelwater gezegend. Dit begon al tijdens de korte zaterdagkwalificatie van 20 min. [gemiddeld duurt een rondje natuurlijk wel ruim 3. 30 op de 7km lange baan,  maar dan nog! ] De DRH Seat wist hierin beslag te leggen op een 7e startpositie.

De race:  
Deze kende weliswaar een droge start op zondag, maar ook dit was slechts van korte duur. Na de start zakte DRH af naar een 12e positie. Terwijl de hemelpoorten wagenwijd werden opengezet, vocht de DRH Seat zich op een steeds gladder wordend circuit naar een 10e plaats terug. Door de aanhoudende regen werd de race,  zoals verwacht, gekenmerkt door codes 60, door de vele van de baan crashende auto`s.
De DRH pitstops werden snel en vaardig afgewerkt en de rijders wisten hun auto  [op één enkele spin na] veilig door de race heen te loodsen en ,niet onbelangrijk, op het asfalt te houden . Na vijf  lange en spannende uren werd de finishvlag op een 8e plaats liggend gepasseerd. Onder de gegeven omstandigheden [allereerste race op Spa en dan ook nog eens regen] niet eens een echt slecht  resultaat. Wéér in de punten geëindigd, maar zeker niet tevreden.....
Met nog één race te gaan [Zandvoort], bezet Daspe Racing nu de 8e plaats in het endurancekampioenschap. Door het geringe puntenverschil met een deel van de concurrentie, is er een goede kans op een hogere eindklassering voor Seat # 67 !


Resumerend op seizoen 2011:

Daspe Racing heeft door een paar vervelende zaken de kans op meer punten verloren. Tijdens de eerste race op Zandvoort al na twee ronden eruit vanwege een opgeblazen turbo. Tweede race [Zolder, België] punten laten liggen, vanwege een defect geraakte versnellingsbak [ ¾ van de race zonder vierde versnelling gereden] Ondanks dit euvel evengoed 6e geworden, maar het zicht op een 4e plaats en de daaraan gerelateerde punten ging verloren. Positief: In de overige races van dit jaar, goede resultaten en punten behaald.
Zonder die eerstgenoemde nare bijkomstigheden, hadden we nu ongeveer op een 3e tot 5e plaats in de rangschikking gestaan. Maar ja, hadden levert nu eenmaal geen punten op en zeker niet in de racerij.

Niettemin mogen we tot op heden toch spreken van een redelijk seizoen. Het hàd beter gekund, maar nogmaals, hadden.......
Op naar de laatste race van dit jaar waar voor ons maar één ding telt: er alles aan doen om zo hoog mogelijk in die race en dus in het kampioenschap te eindigen!

Klik HIER om naar de foto`s te gaan.

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: