SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

14-08-11

DE 12 UREN VAN ZANDVOORT: EEN REGENBUI TEVEEL....
Met een "wat kan er nou nog meer fout gaan dan vorig jaar "gevoel, [een megaklapper maakte toen een eind aan de race] gingen wij de 2011 editie van de 12 Uren van Zandvoort tegemoet.

Met de mooie resultaten van de laatste twee races én een gedeelde 4e plaats in het kampioenschap in gedachten, stond Dave goed gemotiveerd klaar in pitbox 18 voor alweer de 4e race van het seizoen. En natuurlijk gaf ook het vooruitzicht op dubbele punten een extra drive!
Een minder vooruitzicht was de voorspelde regen, maar met een inmiddels redelijk goede reputatie als regenrijder, zou dit geen probleem voor hem moeten vormen.

Gastrijder Michael v/d Heijden viel de eer te beurt om vanuit een 6e plek op de grid te starten. Vrij kort na aanvang kregen we te maken met het enige technische probleem van onze race. Een losgeschoten slang zorgde voor een onvrijwillig bezoek aan de pits. Het probleem was snel verholpen en met enige achterstand konden we onze weg vervolgen. Heel vervelend natuurlijk zo,n ongeplande stop, zeker omdat je in de beginfase van de race tijd op wilt bouwen voor de wissels en pitstops!
Ondanks dit voorval en een wisseling van natte en droge omstandigheden, zat  de snelheid er snel weer in en werd opgeklommen naar P5. De geplande stops voor rijderswissels, brandstof- en banden verliepen soepel en snel.
Voor enige hilariteit bij de stops, zorgde rijder Meshach Broekharst . Doordat de boordradio niet werkte, moest hij via het oude vertrouwde pitbord naar binnen gehaald worden. Daar hij echt supergeconcentreerd bezig was, [de man wordt steeds sneller en heeft gewoon geen tijd voor dit soort dingen....!] zag hij tot drie maal aan toe het bord niet. De ultieme poging van Dave om met bord, onder toeziend oog van de marshalls, half op de baan te gaan staan, bracht redding.  Met een “nooit gezien” blik in z,n ogen, kwam Meshach uit de auto om z,n zitje af te staan aan de volgende rijder.   

De  race leek hierna, despijt een tijdstraf van 20 sec.  wegens te hard rijden onder code 60, een stabiel verloop te krijgen.
Tot.... het laatste deel van de race waarin dhr P. Paulusma ons op een in zijn weerbericht verzwegen verrassing tracteerde!
Viel er gedurende de race af en toe al een bui, tijdens het laatste deel opende Pluvius haar deuren echt wagenwijd en zorgden redelijk wat rijders voor een bezoek aan de goed gevulde grindbakken.
Ook onze Seat, op dat moment bestuurd door Mark, week even van het rechte pad en spinde. Hij hield de auto  echter keurig op de voor het racen bedoelde ondergrond, maar liet de motor afslaan waarna deze niet meer startte. In plaats van de auto even een duwtje te geven, sleepten overijverige marshalls hem terug naar de pitbox, waardoor we een niet meer in te halen achterstand opliepen. 
Met de tanden diep in het stuur wisten de rijders zich in de stromende regen  een weg terug binnen de top 10 te knokken. Uiteindelijk reed Seat # 67 met vechter Meshach Broekharst aan het roer [gezien de weersomstandigheden geen onaardige uitdrukking...] als achtste onder het zwart wit geblokt door.
Eindconclusie: een mooie race, maar net één regenbui teveel voor een mooie 5e plaats.....
Daspe Racing bezet met nog drie races te gaan, nu een 7e plaats in het kampioenschap.

Klik HIER voor foto`s van de race.

Onze  race - activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door: