SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

10-07-11

DASPE RACING PAKT PODIUM IN ASSEN !!Recept: Men neme een complete turborevisie, een zesde plaats vorige maand op het circuit van Zolder en een handvol hierdoor goed gemotiveerde coureurs. Bindt deze ingrediënten goed en je krijgt..... een gelikte podiumplaats oftewel een 3e plaats tijdens de 5-uursrace op Assen op 4 juli j.l.

De Vrije Training 

Het team kampte met een nogal overstuurde Seat. Na het monteren van een nieuw setje banden en een veranderde bandenspanning, was dit probleem opgelost en werd een tweede snelste tijd genoteerd. Net als in Zolder een goed begin van de racedag dus.

Tijdtraining

Hierin werd de negende tijd neergezet waardoor ook hierbij een vergelijk met de trainingen in Zolder kon worden gemaakt. Ook daar was het team in de vrije training zeer snel  en werd een veel mindere tijd in de tijdtraining neergezet. Een merkwaardig fenomeen welke de nodige aandacht zal krijgen om te zien waar dit in schuilt.

De Race

Evenals de tijdtraining nam Meshach de start voor zijn rekening en dat deed hij zoals we gewend zijn van hem. Goed dus! Meteen na de start had hij vijf [!] Seats te pakken. Net voor de strubbenbocht blokkeerde een Golf de baan en moest hij van het gas af waardoor zijn opmars stagneerde. Niettemin reed hij nu op P6. Tijdens een code 60 [ongeval] werd gewisseld en werd de opmars voortgezet, wat resulteerde in P3 welke ook na de volgende wissel gehandhaafd bleef!

Tijdverlies was er helaas doordat #67 net als veel anderen te hard reed tijdens een code 60 situatie. Hierdoor veranderden ook de stints, met als gevolg dat elke rijder een extra stint moest rijden. Dit zorgde verder niet voor problemen. Alle stints verliepen voortreffelijk. Zo kon de derde plek behouden worden en werd tot in de slotfase in dezelfde ronde als de leiders van de wedstrijd gereden. Mark viel ditmaal de eer te beurt om Seat #67, ditmaal in derde positie, onder het zwart wit geblokt door te rijden! Een race met progressie tov de 6e plaats uit de vorige race dus. Afgezien van het feit dat de 4e versnelling nu ook meedeed, kunnen we stellen dat de snelheid er, zowel bij de rijders als bij de auto, goed in zit. We zijn dan ook erg blij met de stijgende lijn in de resultaten. Mede dankzij de goede preparatie van SP-Support is de auto probleemloos gefinished.

Met de laatste twee resultaten op een ieders harde schijf opgeslagen, gaan we positief onderweg naar de volgende race. De 12 uren van Zandvoort.

Klik HIER voor de foto`s van Assen
  


 Onze race-activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door: