NEXT EVENT

Nextevent

Onboard Daspe Racing BMW

SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

07-11-14

FINALERACES 2014: SPANNING EN EMOTIE......


Nieuws


Foto: Thomas Bakker Fotografie


Zoals de naam al aangeeft, waren dit alweer de laatste races van het seizoen 2014 voor ons. Een seizoen dat wederom gehinderd werd, door een schrijnend tekort aan sponsors. Hoewel de regering constant roept dat het beter gaat met de economie in ons landje, houdt iedereen wanneer het sponsoring en aanverwante zaken betreft, de hand stevig op de knip…….  
Ik verzorg inmiddels zo,n 5 jaar de PR en sponsorwerving voor Daspe Racing. Ik mag daarbij rustig stellen,dat dit mij in de loop der jaren steeds beter afging. En toch lukte het mij, net als in 2013, niet het budget voor 2014 sluitend te krijgen...

Door een overvol raceprogramma tijdens de finaleraces, vielen de vrije trainingen weg. Een lastig gemis.
Afstelling van chassis en bandenspanning is nu eenmaal afhankelijk van weer en temperatuur. Deze kunnen dus het beste op het laatste moment [in de training] worden aangepast.
Helaas was dit nu niet mogelijk. Geen drama, maar dit soort zaken luistert nu eenmaal nauw in de racerij en scheelt snelheid.
De kwalificatietijd was hierdoor niet denderend.

De races
Dave startte race 1 vanuit het middenveld. Met veertig deelnemers werd het weer een spektakel van de bovenste plank, met veel actie`s en reactie`s! Helaas kwam Dave door het eerder genoemde euvel veel bochtsnelheid tekort en dat eiste uiteindelijk zijn tol wat klassering betreft.


Foto: Thomas Bakker Fotografie

In race 2 kwam Dave in enkele zinderende gevechten terecht. En hoewel hij vocht als een leeuw, [zie videobeelden aan het eind van het bericht] verloor hij wederom, als gevolg van de mindere wegligging, weer positie`s. De veranderde bandenspanning die we tussen de twee races in in de strijd hadden gegooid, bracht in tegenstelling tot de vorige races nu helaas geen oplossing. Naast de gevechten met tegenstanders, was er ook het extra gevecht om de auto op het asfalt te houden. De vermoeidheid die de inspanning uiteindelijk met zich meebracht, eiste op het laatst zijn tol en kostte nog enkele plaatsen.

Eerbetoon

De gedachten van Dave en mij, lagen tijdens deze races overigens niet alleen bij hard rijden.
Hij droeg de races, samen met mij, op aan zijn onlangs overleden oma [mijn moeder].
Zij stond vanaf het begin achter Dave`s racactiviteiten en volgde deze op de voet. Zo verzamelde zij al zijn persberichten in een map.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Eén van de mooiste herinneringen bewaren wij aan het moment, dat zij het allemaal, inmiddels 85 jaar oud, wel eens van dichtbij wilde zien. Tijdens één van Dave`s eerste races, kwam zij met rollator [die zij altijd gekscherend "mijn Ferrari" noemde] plotseling de pitbox op Zandvoort binnen wandelen.......
-----------------------------------------------------------------------------------------
Middels een speciale sticker met de tekst “Bedankt Oma” op de zonneband van de voorruit, gaf hij uiting aan ons respect voor haar.......

Klik HIER voor foto`s van de race
Klik HIER voor een spannend stukje VIDEO, opgnomen middels de onboardcam van een deelnemer achter Dave.