SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

30-05-14

10 JAAR DASPE RACING - DEEL 1


Tijdens de vele kart- en autoraces de afgelopen tien jaar, heeft Daspe Racing aardig wat eremetaal vergaard. Soms gebeurde dat onder extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld die keer op het bij Frankfurt gelegen circuit van Hahn, waar de temperaturen opliepen tot boven de 35˚celsius…….. 

Het was zomer, hoog zomer tijdens de daar in 2007 gehouden 3-uurs Prokart Endurance Race en de temperaturen liepen dan ook op diverse manieren hoog op, op die dag! Met die warmte, was alleen sleutelen al een inspanning van een hoog bovennatuurlijk nivo, laat staan racen! De coureurs moesten gemiddeld twee stints van zo,n 40 minuten per rijder volbrengen, in het 25 rijders tellende deelnemersveld!

Alleen al van het kijken naar Davey, als hij zich in zijn brandvrije uitrusting hees, kreeg ik het Spaans benauwd! Onder de toch al warme overall, draagt hij ook nog eens wollen brandvrije onderkleding, dito sokken en onder zijn helm een balaclava! [een brandwerende muts]
Tussen de stints door zag je hem, en vele anderen, dan ook geregeld lange tijd nahijgend in de schaduw [ook altijd nog zo,n 30˚ c!] zitten/liggen. De onder deze omstandigheden best wel bovenmenselijk te noemen inspanning, zorgde er uiteindelijk wel voor dat er een beker voor de 5e plaats mee naar huis ging. Maar het was afzien!
`s Avonds was er tijd voor ontspanning. Nou ja, ontspanning? Niet echt, want na de perfect door de organisatie verzorgde barbecue, was het tijd voor het bijbehorende feest! Eigenlijk was het daar nog steeds te warm voor, maar aan de andere kant was iedereen na deze inspannende dag ook wel een beetje aan een feestje toe!De ingrediënten voor het feest? Een flinke hoeveelheid bier en muziek! Dat laatste was er in een nogal speciale vorm….. Een klein onooglijk manneke met lang haar en Jimi Hendrix gitaar [hij was overduidelijk blijven hangen in de Seventies!] verscheen letterlijk ten tonele. Wat kon je daarvan verwachten? Nu, veel meer dan we dachten! Samen met zijn drummende, basgitaar- en orgelspelende maatjes en een fles Johnny Walker Black Label, ging het spul direct los en bracht hij de Seventies weer tot leven. Het mannetje speelde de sterren van de heldere hemel. Je ogen dicht en Jimi, The Doors en vele andere Rock legendes stonden er! Wat kon die man spelen en ondertussen ook nog zuipen zeg! Gelukkig leed het een niet onder het andere en viel hij niet plotseling om midden op de avond. Sterker nog, terwijl iedereen op gegeven moment langzaam de pijp aan Maarten begon te overhandigen, stond “Jimi” nog intensief door te rammen…….
Het werd een onvergetelijke avond, waar pure nostalgie, het danstempo, [incl. polonaise, want we blijven Hollanders!] de bierconsumptie en wederom de temperatuur allemaal hoog opliepen.

Eindconclusie van de race in Hahn? Eén groot, onvergetelijk tropisch feest!!!DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: