SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

29-10-13

FINALERACE: "HET VOELT ALS EEN OVERWINNING!"


Nieuws

...veel spectaculaire gevechten.... [Foto: Hans Fohr]

Zonder dit seizoen ook maar éénmaal in de buurt van een podiumplaats te zijn gefinished, toch een overwinning behaald hebben. Dat verwoord in het kort het gevoel dat wij hadden na het finishen van de finalerace......

De geschiedenis van ons dramatisch verlopen 2013 geschiedenis is u inmiddels wel bekend, voor diegenen die er iets van gemist hebben, hierbij een korte terugblik.
Vanaf race één werden we geconfronteerd met een niet traceerbaar benzinetoevoerprobleem aan de Gulf-BMW. Ook de ingeroepen hulp van gerenommeerde specialisten op dit gebied, mocht niet baten. Het probleem kon aan div. oorzaken te wijten zijn. Enige manier om dit op te sporen was testen. En daar lag gelijk ons andere probleem. Hier was domweg geen budget voor [een testdag kost al snel € 1000,-]
Door, totaal tegen ons gevoel in, een race over te slaan konden we budgetair een testdag vrij maken. Het probleem werd toen echter niet gevonden.
Wat restte, was testen tijdens races. Een schier onmogelijke oplossing, maar voor ons de enige weg. Het uitvallen daarbij, wat natuurlijk prompt gebeurde, kostte punten.
Uiteindelijk, met een door velen als zinloos verklaard doorzettingsvermogen, lukte het ons toch tijdens de race in Assen het probleem te verhelpen. Tegelijkertijd liet Davey daar, middels spectaculaire racemomenten, zien terug te zijn. De manier waarop hij vaak lange tijd deur aan deur duelleerde met diverse opponenten, sprak boekdelen.
Afgelopen week, tijdens de finalerace op Zandvoort, werd nogmaals duidelijk dat er afgerekend was met de “2013 problemen.”

DE TRAINING
Nu strijden voor een hoge eind klassering niet meer aan de orde was, besloten we de training ook maar voor bandenspanning- en afstellingsexperimenten te benutten. Gevolg was een matige trainingstijd, maar door wat verder van achteren te starten, konden we gelijk meten hoe we er ten opzichte van de concurrentie voor stonden. Nou, dat was na Assen nog beter geworden!

RACE 1
Direct na diens snelle start vocht Dave zich tijdens spectaculaire gevechten, binnen acht [!] ronden terug van P30 naar P17 in het 35 deelnemers tellende veld! Voor diegenen die de onvergetelijke inhaalslag van gastrijder Jan Lammers vorig jaar meebeleefd hebben, [van P34 naar P12], deze race leek er sterk op! Wat hadden we u dit graag vanaf het begin van het seizoen voorgeschoteld.......
Een verdere opmars was mogelijk geweest, ware het niet dat een race slechts 12 rondjes duurt en Dave het dus hierbij moest laten....
Oke, een zeventiende plaats mag dan misschien niet zo geweldig lijken, maar in acht genomen uit welk dal we geklommen zijn en op wat voor manier Dave die zeventiende plek bereikte, voelt het absoluut als een soort overwinning!.

RACE 2
Als afsluiter van dit racejaar had Dave nog een verrassing in petto. Een slechte start...ja, u leest het goed. Waar hij normaal altijd een flitsende start heeft en een flink aantal wagens al voor de Tarzanbocht passeert,  [ik ben er zo aan gewend geraakt, dat ik het “normaal” ben gaan vinden....] leek hij nu even niet op te letten en werd in dit geval zelf door vijf a zes auto`s ingehaald. Dit wekte natuurlijk wel de nodige frustratie op en na de eerste altijd wat hectische startronde, begon Dave dan ook wederom een opmars. Na een race waarin hij uiteindelijk, rond de  15e plaats rijdend, iedereen weer op spannende gevechten tracteerde, passeerde Dave het zwartwit geblokt op een 20e plaats. En ook deze race gaf ons weer een goed gevoel!

SUPPORT
Wat ons ook bijzonder goed deed, was de warme support die we tijdens de laatste racedag van dit jaar ontvingen. Naast het ter beschikking stellen van de pitbox door cupcoordinator Milko Mebus [nogmaals geweldig bedankt Milko!], kregen we ongekend veel bezoek van supporters, fotografen en andere geinteresseerden. Het klinkt misschien wat overtrokken, maar werkelijk vanuit het hele land waren mensen gekomen om ons een hart onder de riem te steken. Het deed ons nogmaals erg goed, iedereen heel erg bedankt!
We zijn sterk uit de strijd teruggekomen en hopen volgend jaar weer op nivo te kunnen meestrijden.
Binnenkort volgt het jaaroverzicht 2013 

Klik HIER voor foto`s van de finalerace!
[Foto`s: Hans Fohr, RacingArt &More, MotorsportMedia, Jeroen v/ Mije en Koert v/Nieuwkoop]

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGEIJK GEMAAKT DOOR: