SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

18-06-13

TESTDAG OP CIRCUITPARK ZANDVOORT SUCCESVOL VERLOPEN!


Nieuws

Big Smiles bij Ard en Davey.... 

De onlangs verreden testdag op Circuitpark Zandvoort, was uiterst succesvol! Er werd een volledig trainingsprogramma afgewerkt, waarbij het verbeterde chassis zich uitstekend  bewezen heeft.
Daarnaast had 3-voudig E30 kampioen Ard Keff, zich nagenoeg de gehele dag als instructeur aan Davey gekoppeld.

Dave begon ’s ochtends voor Ard arriveerde, met een één uur durende stint om rustig aan de nieuwe set up te kunnen wennen. Hij deed dit met een auto, die zoals verwacht, een totaal ander stuurkarakter, wegligging en remvermogen vertoonde.
Hij moest hier duidelijk aan wennen en tevens moest hij het tijdens de laatste race verloren vertrouwen in de remmen herwinnen.


Race-instructeur Ard, theorie en praktijk in beeld

De eerste ronden met Ard achter het stuur daarna, gaven aan hoe zeer de auto veranderd was. Na enkele rondes instructie van Ard, was het aan Dave om de theorie in praktijk te brengen. Naarmate de dag vorderde zag je meer en meer een big smile bij iedereen verschijnen. Aan het eind van de dag was alles duidelijk . Ard had met zijn onvolprezen rijstijl laten zien dat de auto volledig in orde en ook sneller geworden was, wat het vertrouwen in de auto weer terug bracht bij Dave. Visueel uitte dit zich  door steeds later in de remmen te klimmen voor o.a. de Tarzanbocht. Normaal  lag z,n rempunt daar bij 100 meter, nu had hij dit gereduceerd naar zo’n 70 meter!!
Geloof me als ik zeg [en ik spreek uit ervaring] dat als je met zo’n slordige 200km/h  op die tarzanbocht af dendert en je normaal bij 100 meter remt, je ballen dient te hebben om dat te verleggen naar 70 meter!! [Vier keer goed slikken en drie keer diep ademhalen]


Dave in progressie! Inhaalactie buitenom op een dikke Porsche...

Ook de bochtentechniek was dermate aangescherpt dat er op gegeven moment  een zichtbaar snelheidsverschil  was en dit vertaalde zich dan ook in de rondetijden. 
Kortom, er zijn goede zaken gedaan op die vruchtbare vrijdag! Ik hoop en verwacht dan ook de komende race in Zolder [B] op 9 juli, sneller te zijn dan vorig jaar.
Overigens zag ook Frank Bosmans van Gulf ons voor het eerst in actie. Hij was speciaal naar Zandvoort gekomen om onze verrichtingen gade te slaan!Dave met Gulfman Frank Bosmans

We bedanken:
Marcel Poelman van Tim tuning voor de superieure veranderingen aan de auto.
Ard Keff, voor de geweldige manier van instructie geven en zijn immer goede humeur.
En last but not least, Frank Bosmans voor z,n interesse en de onmiskenbare Brabantse gezelligheid die hij meebracht!

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: