SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

13-09-12

RACE 6 E30 KAMPIOENSCHAP: GEDONDER IN DE DUINEN!!


Nieuws

Davey leidt een groep in 15e positie......... 


Race 6 in het BMW E30 kampioenschap galmde nog lang na in de Zandvoortse duinen en dat kwam zéker niet alleen door de gebroken uitlaat van onze BMW.......

Maar voor ik alle commotie die deze race met zich meebracht over u uitstort, eerst even wat andere niet onbelangrijke info!
Vanaf onze eerste E30 cup race dit jaar, hebben we iets met bandenspanning. Of beter gezegd, we hadden er iets niét mee. Met een [voor ons] nieuw type band en een andere auto,  gingen we op zoek naar info hierover. De bandenspanning speelt namelijk een cruciale rol bij de wegligging en is daarmee dus van invloed op de rondetijden.
Het vinden van de juiste info is echter minder makkelijk dan u waarschijnlijk denkt. Heel veel rijders houden deze voor zichzelf of verstrekken verkeerde info, teneinde de concurrentie op een dwaalspoor te brengen.

Nou, dat was aardig gelukt, want tot dit weekend bracht het item in meerdere opzichten verkeerde spanning met zich mee!  Afgelopen zaterdag echter raakten we in gesprek met iemand, die er niet mee zat ons de juiste info te verstrekken. Een beetje logisch was dit wel. Het betrof namelijk de vader van één van de koplopers en aangezien wij daar [op dit moment] nog geen bedreiging voor vormen, kostte hem dat geen moeite. Met deze nieuwe gegevens in handen, verbeterden de rondetijden zich direct! Komende tijd gaan wij nog wat meer data verzamelen, omdat  o.a. weertype en baantemperatuur όόk een rol spelen bij het vinden van de juiste spanning.

Een tumulteuse race

Vanuit het middenveld,  gebruikte Dave weer zijn razendsnelle start, [het begint zo langzamerhand echt z,n handelsmerk te worden] om enkele auto`s voor de tarzanbocht voorbij te steken. Even later ging het in de kop van het veld mis. Enkele auto`s raakten elkaar en kwamen naast de baan terecht. Het was de eerste van een reeks incidenten, waarvoor meerdere straffen uitgedeeld zouden worden.
Ook onze auto werd in de beginfase stevig aangetikt, maar Dave hield hem op het asfalt. Dit incident zou echter een rumoerig vervolg krijgen....

Dave begon aan een gestage opmars naar voren, welke deed denken aan degene die hij eerder dit jaar op het circuit van Zolder [B] liet zien. Die opmars werd toen echter bruut verstoord, doordat hij tijdens één van zijn inhaalactie`s spinde. Nu maar hopen dat hij dat ditmaal uit z,n hoofd zou laten....... Hij was goed op stoom en vocht als een leeuw, maar halverwege de race begon de auto steeds meer geluid te produceren.
Bij de eerder uitgedeelde tik, was de uitlaat geraakt. Deze was inmiddels afgebroken en sleepte over het circuit......

Afgezien van het lawaai, dat tot ver in de duinen hoorbaar was, veroorzaakte het hier en daar ook de nodige vonken. Spectaculair uiteraard, maar de auto verloor hierdoor vermogen en daarmee snelheid. De wedstrijdleiding was zich inmiddels druk aan het beraden om de auto uit de wedstrijd te halen. Dave was hiervan echter niet onder de indruk, hield het gas erop en verdedigde lange tijd zijn positie. Op gegeven moment miste hij echter zoveel snelheid, dat hij meerdere opponenten tot in nota bene de laatste ronde voorbij moest laten gaan.
Voornoemde calamiteit hinderde Dave dus, net als in Belgie, in zijn zinderende opmars naar de top 10. Meer dan een 18e plaats in het 35 deelnemers tellende veld, zat er dan helaas ook niet in. Met zijn doorzettingsvermogen, bewees hij wel weer uit het juiste racehout gesneden te zijn en onder normale omstandigheden verder vooraan te kunnen eindigen!

Klik HIER voor foto`s van de racedag
[met dank aan Youri Verswijveren en RacingArt &More]

Volgende race: 20 oktober.

De voorbereidingen voor deze inmiddels tot “Jan Lammers race” bestempelde wedstrijd, zijn in volle gang!
Stel je voor, een icoon van de Nederlandse autosport, achter het stuur van de Daspe Racing BMW! Geweldig! Wij kunnen haast niet wachten en worden er zo langzamerhand knap nerveus van.......

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: