SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

27-08-12

DASPE RACING RETRO: EEN LANG HEET WEEKEND IN 2007.....Voor Davey is racen, net als bij zoveel coureurs, begonnen met karting.
[Uitgebreide info hierover, vindt u elders op de site]
In o.a. het Kings of Karting kampioenschap, dat wordt verreden in Nederland, Engeland en Duitsland, heeft hij veel race ervaring opgedaan en diverse bekers gewonnen.
Hierbij een beknopt verslag van twee van die races in één weekend!!

Datum: 14 en 15 juli 2007.
Locatie: Een bloedheet circuit van Hahn, nabij Frankfurt, Duitsland.
Race: Een drie- én een zes uursrace.


De Start op zondag

De training voor de 3 uurs race op zaterdag, werd een klein drama. Zo mooi als de lay-out van het circuit is, zo slecht was het asfalt en daardoor ging er echt van alles kapot. Meerdere tandwielen, kettingen en een achteras moesten het ontgelden. Door alle reparaties resteerde er natuurlijk weinig trainingstijd en was een plaats ergens achterin het veld ons deel.


Racen bij 35 graden valt niet mee, maar wel een beker mee naar huis.....

Door een goede start, optimaal verlopende pistops en vechtlust echter knokte Davey zich, samen met zijn teammaatjes, gaandeweg de race een weg naar de kopgroep. Na een fel bevochten strijd, was een mooie 5e plaats in het 25 deelnemers tellende startveld hun deel.
De race werd beklonken met een spetterend barbecuefeest die avond, waarbij een Duitse rockgitarist de sterren van de hemel speelde.
  
De 6 uurs race op zondag werd door de nog hoger oplopende temperatuur [tot zo,n 35ºc!] tot een ware hel.
Ondanks de verzengende hitte, vocht het team wéér in de voorste gelederen mee en was op weg naar een podiumplaats. Een gescheurde uitlaat gooide echter roet in het eten en verhinderde dit. Na een noodreparatie te hebben uitgevoerd werd de race hervat op een 10e positie. Na een zinderende inhaalrace, werd toch nog beslag gelegd op een 7e plaats.
Met de beker voor de race van zaterdag in de knip, werd in ieder geval niet met lege handen naar Nederland afgereisd!

DASPE RACING RETRO WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: