SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

15-07-12

4E RACE. ZOLDER, DAVE ONDERWEG NAAR TOP 10!!Tijdens de 4e race in het BMW E30 kampioenschap op het Belgische circuit van Zolder, heeft Dave progressie getoond door flink onderweg richting de top 10 te zijn. Een schakelfoutje tijdens een van zijn talrijke felle inhaalmaneuvres gooide helaas roet in het eten.

Wij hadden met deze auto niet eerder op Zolder gereden, dus werd de vrije ochtendtraining  gebruikt voor het zoeken naar een goede set-up. De wisselende weersomstandigheden zorgden voor problemen hierbij. Uiteindelijk besloten wij de tijdtraining,en met name het laatste deel daarvan, te gebruiken voor de definitieve afstelling. Om nog onbekende redenen, werd de training echter ingekort en kwamen wij niet aan een goede afstelling toe. Gevolg hiervan was dat we als 24e van de 32 deelnemers starten.

Wel regen, géén regen....

Alsof dat niet vervelend genoeg was, begon het drie kwartier voor de race te regenen en ontstond bij veel rijders twijfel over een droog- of natweer afstelling. Dit werd extra bemoeilijkt doordat de regen vlak voor de race stopte! De door Esther geraadpleegde [Belgische!] buienradar, gaf echter aan dat de kans op regen bleef. Daspe Racing koos voor een natte afstelling en dat bleek een zeer juiste beslissing.

Met een uitmuntende start pakte Dave voor de eerste bocht al 5 plaatsen. Direkt in diezelfde eerste bocht, spinden enkele rijders en zorgden daarmee voor spannende momenten bij het achteropkomende verkeer. Door snel reageren ontweek Dave alle obstakels en schoof door naar de 17e positie. De één na de andere deelnemer inhalend [hij ging echt als een mes door de warme boter!] reed hij richting de top 10.
 Drie ronden voor het einde, ging het echter mis. Hij verschakelde zich tijdens een gevecht en de auto spinde. Ondanks de auto al spinnend weer in de juiste rijrichting te brengen, moest hij de gewonnen positie`s inleveren. Uiteindelijk bracht de race slechts een 19e plaats.

Rijstijl

Desondanks kunnen we stellen dat er tot nu toe in dit eerste E30 seizoen elke race progressie geboekt is. De afstelling van de auto wordt telkens beter en Dave krijgt steeds meer vertrouwen in- en feeling met de auto! Feit blijft dat hij 2 seizoenen endurance gereden heeft, hetgeen een heel andere discipline is en als zodanig een andere rijstijl vergt. Hij was daar zonder meer goed in en die rijstijl verander je niet zomaar “even”. Zo,n omschakeling kost gewoon wat moeite en tijd.
Tijdens de onlangs gehouden sponsordag, hebben we hierover een gesprek met Ard Keff gehad [regerend E30 kampioen 2010 en 2011] en binnenkort zal Dave onder zijn bezielende leiding op Zandvoort trainen om de fijne kneepjes van het rijden met de E30 naar een hoger niveau te tillen. Daarna zullen zijn rondetijden zeker nog sneller worden


Klik HIER voor foto`s van de race [met speciale dank aan Youri Verswijveren]


Zo u bent weer op de hoogte van het wel en wee van het team, rest ons nog wat mededelingen van huishoudelijke aard.
Het zal vanwege de vakantiestop in de racerij iets stiller worden op onze site. Niettemin zullen belangrijke ontwikkelingen hierop gemeld worden en zal ik wat wetenswaardigheden de revue laten passeren. Verder zijn we in gesprek met Jan Lammers betreffende het plannen van zijn gastrace datum bij Daspe Racing! Zoals het er op dit moment uitziet gaat dit plaatsvinden gedurende de eerstvolgende race op Circuitpark Zandvoort 19 augustus!

Voor wie nog weg moet, een prettige vakantie en check ook in het buitenland uw mailbox even op Daspe Racing Nieuws!

Met vriendelijke Racegroet,

Davey & Hans

DE DASPE RACE-ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: