SPONSOREN

All Dots http://www.almeredezeweek.nl almere veertje Racing Art & More Banner Banner Banner Banner hawk performance brakes

Ook sponsor worden?

19-06-12

3E RACE E 30 CUP: PROGRESSIE EN VOLOP ACTIE!!Na hem een paar trainingen en races te hebben gadegeslagen, vond ik dat Dave best  wat later in de remmen kon voor o.a. de tarzanbocht. Vόόr de race had ik hem dan ook gevraagd : “Joh ik weet dat het even slikken is, maar haal diep adem en rem eens voorbij het honderd meter bord.[heel makkelijk gezegd door mij, maar je rijdt op dat punt wel zo,n tweehonderd km p/u !] Ik kreeg gepast antwoord op mijn vraag.....

Race 1

Tijdens een ijzersterke start passeerde Dave gelijk 5 auto`s voor de Tarzan!
Wat daarna volgde, valt voor mij moeilijk te beschrijven. Maar vooruit, ik doe een poging!

De boodschap die ik hem had meegegeven nam hij heel erg ter harte!
Na enkele ronden haalde hij wel hééél erg diep adem voor de tarzanbocht, remde ultra laat en.... kreeg de smaak te pakken! Dit had tot gevolg dat ik, tot mijn grote ontsteltenis, vanaf het pitdak no. 360 soms zeer ruim voorbij het honderd meter rempunt volledig blokkerend en met rokende banden, en passant enkele auto`s uitremmend, de tarzanbocht in zag schuiven...... E.e.a  wierp wel direct z,n vruchten af want hij passeerde de ene na de andere auto in het veld.
Tot hij [Tja, niet elke succes story komt tot een goed einde....] in zijn enthousiasme iets te laat remde en zijn auto ongewild in die van de tegenstander van dat moment zette.
De schade bij onze auto viel mee [ de andere auto vertoonde sporen van een door een foute plaatwerker te rigoreus uitgevoerde verbouwing....] en beide auto`s konden hun weg vervolgen. De eerder gewonnen plaatsen waren door deze actie helaas verloren en tijd om dat weer goed te maken, heb je nu eenmaal niet in een 12 rondjes durende race....Dave eindigde de race alsnog op een 22e plaats wat tevens de startplaats voor race 2 was
.

Race 2


Daar kan ik u helaas niet zo,n indringend en deels euforisch verslag van aanbieden. Een wiellager was door de crash van race 1 wat minder vrolijk geworden en functioneerde niet meer naar behoren. Ook waren de banden inmiddels redelijk in de herfst van hun leven aangekomen. Alles bij elkaar, had dit een mindere wegligging tot gevolg. Eerlijk is eerlijk, Dave heeft tot het einde van de race gevochten voor wat hij waard is, maar met een auto die afwisselend onder- en overstuurd is, kun je nu eenmaal geen topresultaten meer boeken. 

Als we echter de balans opmaken na 3 races, kan gesteld worden dat Dave de BMW goed leert kennen. Aan de hand van zijn feedback, krijgen we de afstelling van de auto steeds beter voor elkaar. Ik durf zelfs te stellen, dat de rondetijden binnenkort nog meer bijgesteld gaan worden en dat plaatsen binnen de top 15 tot de mogelijkheden moeten gaan behoren!

Klik HIER voor foto`s van de race!


De volgende race op 10 juli aanstaande, is een bijzondere. Deze wordt gehouden op het voormalige F1 circuit in het Belgische Zolder. In de 5-uurs race van vorig jaar behaalde Dave er met de Seat een mooie 6e plaats. Schitterende Lay-Out in een schitterende omgeving en... erg gezellig!  U bent uiteraard weer van harte welkom. Heusden-Zolder ligt slechts een kleine 150 km van Utrecht verwijderd wat goed te doen is. Enkele mensen hebben al aangegeven ons te komen aanmoedigen daar!   
Maar eerst zien wij u graag tijdens de sponsordag op 1 juli a.s. Tot dan!!

Met vriendelijke Racegroet,

Davey & Hans

DE DASPE RACING ACTIVITEITEN WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: